Marijanska vinkovska mladež

Marijanska vinkovska mladež, međunarodno je društvo koje proistječe iz ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Katarini Labouré 1830. godine. Povijesno središte Međunarodnog društva marijanske vinkovske mladeži je kapela Čudotvorne medaljice u Parizu (Rue du Bac), Francuska, mjesto Marijina ukazanja sv. Katarini Labouré. Blažena Djevica je rekla: „Želim da se osnuje udruženje mladeži na koje ću izliti mnoge milosti…“ (Prvo ukazanje, 18. srpnja 1830.) Ova je kapela središte molitve i hodočašća članova Društva. Sjedište Međunarodnog tajništva nalazi se u Madridu, Španjolska.

Marijanska vinkovska mladež uz Hrvatsku, prisutna je u 66 zemalja i broji više od 100 000 članova.

Društvo je crkveno, laičko, marijansko i vinkovsko.  Čine ga mladi i odrasli članovi, s posebnim naglaskom na mladež, prema zahtjevu Blažene Djevice Marije. Članovi nastoje živjeti marijansku duhovnost, vlastitu Društvu, te apostolski djelovati u vinkovskom duhu. Svoj poziv i poslanje članovi žive kroz molitvu, formaciju i posvetu.

Poslanje Marijanske vinkovske mladeži je:

  • SLUŽITI Isusu Kristu prisutnom u siromasima osobito u najpotrebnijima.
  • Tražiti mlade koji se suočavaju s poteškoćama i POSVETITI im se pružajući im mogućnosti koje daju smisao njihovim životima.
  • Sudjelovati u trajnoj FORMACIJI kako bi Crkvi i društvu ponudili kvalitetno služenje.
  • Ujediniti svoje napore s drugim osobama i institucijama, osobito s drugim granama VINKOVSKE OBITELJI; s njima zajedno djelovati u obliku projekata, uključujući se u aktivnosti koje donose promjenu nepravednih situacija.
  • Po Marijinom primjeru živjeti život pun Boga, SVJEDOČEĆI njegovu ljubav u svijetu; poput proroka, i preko svoje posvete, evanđelje činimo vjerodostojnim.

Simbol raspoznavanja Međunarodnog društva marijanske vinkovske mladeži je Čudotvorna medaljica.

Kontakt:

Marijanska vinkovska mladež – Rijeka

dr. Frana Kresnika 15

51 000 Rijeka

e-poštamvmrijeka@gmail.com

twitter: @MVMRijekaCRO

Facebook: Marijanska vinkovska mladež – Rijeka

 

MVM Međunarodno tajništvo

Secretariado Internacional JMV

C/ José Abascal 30, Madrid, España
Tel.: (+34) 915912164,  Fax.: (+34) 911191306
secinterjmv@gmail.com

delinterjmv@gmail.com

www.secretariadojmv.org

Facebook: Secretariado Internacional JMV

Twitter: @sijmv